Кероб - суперфуд

Кероб (ріжкове дерево, цареградський стручок, Иоаннов хліб) це вічнозелене та високе дерево.

Батьківщиною цієї рослини є країни Середземномор'я, такі як Єгипет, Кіпр, Туреччина, Італія, Іспанія, Португалія, Ізраїль.

Його плоди нагадують стручки квасолі, але значно довше і досягають 30 см в довжину. Свіжі плоди ріжкового дерева абсолютно неїстівні. Для приготування порошку плоди сушать на сонці. А при сушінні вони набувають дивну властивість - стають солодкими.

Сирий кероб - найсолодший за смаком порошок, який має світло-коричневий колір. Слабожаренний кероб - володіє карамельним смаком з легкою кислинкою і має темно-коричневим кольором. Смажений кероб - колір і аромат практично такий же як і у какао. Через легку гіркоту дуже нагадує шоколад.

У Кероб присутні вітаміни: групи B, вітамін РР, С, Е, пестить. Мінеральні речовини: калій, кальцій, магній, мідь, марганець, натрій, селен, залізо, фосфор. Містить харчові волокна, золу і в малій кількості насичені жирні кислоти.

Порошок Кероб на відміну від порошку какао солодше, але не містить таких інгредієнтів, як теобромін і кофеїн, практично не містить холестерину і жирів, не володіє алергенність какао-порошку, не містить оксалатів, що зв'язують кальцій і сприяють утворенню ниркових каменів. На відміну від какао, кероб не містить фенілетиламін.

Кероб ефективно знижує рівень холестерину в крові. Речовини, що містяться в ньому, благотворно впливають на стан шкіри і волосся.

Кероб здатний виводити з організму токсини і шкідливі речовини. Він благотворно впливає на мікрофлору кишечника, а 2-3 чайні ложечки порошку допоможуть при розладі шлунка. Він покращує якість сну, незамінний при безсонні і допомагає при надмірній збудливості нервової системи.

Кероб гіпоалергенний - це чудова знахідка для людей, які мають алергію на цукор і какао-боби. Його можна вживати маленьким дітям і вагітним жінкам.

Даних про шкоду Кероба немає, але як завжди - у всьому потрібно знати міру.

УВАГА!
Інформація що розміщена на сайті KGGMK, надається тільки для ознайомчих цілей. За повною та детальною інформацією звертайтеся до відповідних фахівців/професіоналів.